Svelvik JFF

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Hund Lover og regler
Hund Lover og regler

Lufteområde for hund i båndtvangsperioden

altNå kan du snart slippe hunden din selv om det er båndtvang!

Lokale krefter i Vestfold fuglehundklubb har nå inngått en avtale med grunneier Finn Rødby om leie av område for å kunne slippe hunder i båndtvangsperioden. Området ligger oppe i Eikdalen/Skalland og er et sted mellom 40 og 50 mål stort. Dette gir gode muligheter for hundene til å få springe fritt, samtidig som det også vil være en sosial arena for både firbente og tobente. Iht. krav må slike områder gjerdes inne, og dette arbeidet pågår for fult i disse dager. Her møtes hundefolk til dugnad, og det gjenstår 1 helg før...

Les mer …
 

Nye vaksineregler for hund i norden

Dvergbendelorm ble påvist på rev i Sverige nå på etterjulsvinteren. Mennesker kan smittes, enten ved direkte kontakt med hund og katt eller ved inntak av for eksempel sopp og bær fra områder der parasitten finnes. Mennesker som smittes kan i verste fall utvikle svært alvorlig og livstruende sykdom.

Alle hunder og katter eldre enn tre måneder skal behandles mot revens dvergbendelorm i løpet av de siste 48 timer før innreise til Norge.

Etter førstegangsbehandling som...

Les mer …
 

Båndtvang

Lov om hundehold:

§ 6. Sikring av hund ved båndtvang m.m.

I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.

Kommunen kan gi forskrift om at hunder...

Les mer …
 Sponsorer

Klikk på logoen for å komme til sponsorens hjemmeside