Svelvik JFF

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Viltstell Viltstell – foring av Rådyr

Viltstell – foring av Rådyr


altRapport 1—01.02.12.

I dag har jeg besøkt fòringsautomatene som vi satte opp i midtområde i fjor.

Observasjonene er slik:

Mølledalen.

Ved foringsplassen nederst ved Mølledalen var det i år meget bra med rådyrtråkk som vitnet om godt besøk. Sporene gikk ut i flere retninger å se ut til å fungere godt. Noen spor gikk også ned til hagen til Hovland. Det var spist reint , men det var fòr i boksen så jeg dro fram nytt fòr.

Så langt jeg vet er det Runar Aadne som har lagt i nytt fòr i år. Det er jo ikke mye snø så rådyra har hatt fine forhold så langt. Det var 1 revespor å registrere og 1 harespor i området.

Hellum:

I fjor var det vanskelig å få dyra til å oppsøke foringsplassen her. Nå var det spor inn til kassa fra flere kanter. Det var ikke ferskt fòr framme i åpningen. Tok ut noe gammelt svart og frosset fòr og dro fram nytt for som antagelig har ligget over. Det virket helt ok og bør dekke behovet noen dager framover. Ser ut til at den kan virke bedre i år enn i fjor og det viser at det er dyr i dette området også.

Min observasjon videre ned gjennom frukthagene ned mot Knem viste spredte tråkk av rådyr, 1 revspor og ett haretråkk. Det var ikke beiteskader å se.

I sørvestre del av hagen til Eivind var det en del tråkk fra bekken og opp i hagen. Så ikke skader. Det vil være en fordel om vi kan få en sjekk igjen uti neste uke. For fòr regner jeg med at Frode kan kontaktes? Det kan godt sies fra til meg om noen har lyst til å ta en tur. Telf. 33772277. Tore.

(Anmerkning fra Kjetil: Fòr hentes hos Arild Vaagsland)


 

Sponsorer

Klikk på logoen for å komme til sponsorens hjemmeside