Svelvik JFF

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Viltstell Vinterforing av rådyr

Vinterforing av rådyr

altSvelvik jeger- og fiskerforening hadde forrige vinter et samarbeid med Svelvik grunneierlag om vinterforing av rådyr. Foringen ble startet i midten av januar, og med de snøforhold som var da var vi nok litt sent ute. Dette til tross så fikk de fleste av foringsautomatene fast besøk av flere rådyr, og det ble meldt om færre tilfeller av skadebeiting i eplehagene etter at foring ble igangsatt.

I år planlegges det å starte med foring så snart snøen legger seg. Dette kan innebære at foring starter før jakta er avsluttet, og foreningen vil ved en slik situasjon oppfordre sine medlemmer til å ikke benytte foringsplassene som jaktområde. Svelvikmarka er stor, og det finnes rådyr også i andre områder enn i kulturlanskapet langs fjorden.

Den positive erfaringen vi har fra i fjor gjør at antall foringsautomater ønskes øket noe. Vi lurer derfor på om noen av medlemmene kunne tenke seg å stille på en hyggelig dugnadskveld med andre medlemmer av foreningen. Dersom du er interessert sender du en melding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  Tidspunkt for dugnaden vil bli satt senere etter avtale med de som melder sin interesse.


 

Sponsorer

Klikk på logoen for å komme til sponsorens hjemmeside